2012-01-25

Rösta på Pekka Haavisto

Jag vill uppmana alla finländare i Solna och rösta på de grönas kandidat Pekka Haavisto. Han representerar mycket vä l den gröna värdegrunden och ideologin om solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, med kommande generationer och med världens alla människor. Att vi tillsammans kämpar för ett långsiktigt hållbart, demokratiskt samhälle, där vi lever i fredlig samexistens, verkar i jämlikt samarbete och där människor, djur och natur respekteras. Han kommer att få min röst.

I Solna finns det många med ursprung från Finland och många av dem har dubbelt medborgarskap. Det är också den främsta orsaken till att Solna genom den nya lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk, som trädde i kraft 2010, har fått uppdraget att bistå Solnas medborgare med information och service på finska.

Många Solna medborgare har rätt att rösta i presidentvalet i Finland, vars andra valomgång startar i Sverige i morgon 25.1 och pågår till och med 28.1. Rösta kan man göra bla vid Finlands ambassad på Gärdet, andra röstlokaler finner ni via länken nedan.

Susanne Nordling, gruppledare för Miljöpartiet de Gröna i Solna och finska och svensk medborgare

http://192.49.229.35/TP2012K1/r/ulkomaiset/uap_ruotsi.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar