2012-02-17

Hur illa får det bli

Män är från Mars och kvinnor är ifrån Venus. Vem har inte hört det uttrycket. Redan på 90-talet var hans bok med samma titel en bästsäljare, endast Bibeln sålde bättre!

Författaren John Gray medverkade i fredags i Skavlan och lyckdes på sina 10 minuter i tv rutan förolämpa alla övriga medverkande. Förutom att ifrågasätta deras kunskap var han oförskämd och nedlåtande i sitt uppträdande. http://svtplay.se/t/102974/skavlan

Kollade in twitterflödet som var intensivt och innehöll allt från allvarsamma kommentarer, Grey citat "sanningar", indignation till förvåning över att det inte var på skämt. Framför tv rutan gick jag själv från en känsla av förvåning, till det är ett skämt, till en känsla av att bli personligen förolämpad. Jag tror många blev berörda, inte bara av hans budskap, utan även för att han ifrågasatte och avbröt både Mona Sahlin, Timbuktu, Fredrik Skavlan som Jonas Gahr Störe.

På senare tid har fyra amerikanska psykologiprofessorer gått igenom hans slutsatser om skillnaderna, beteendemässigt, mellan män och kvinnor. De har kommit fram till arr allt är baserat på hans egna tankar i hans eget huvud. Slutsatsen blir ju att karl är en scharlakan.

Jösses att det var så illa hade jag inte ens kunnat föreställa mig. Tänk hur stort inflytande han har haft på jämställdhetsutvecklingen i många länder runt om i världen speciellt den amerikanska kontinenten. Hans ideer är idag en storindustri med allt ifrån rådgivning, böcker till en Brodway-musikal. Tänk om världen varit utan denna man och hans personliga "sanningar", vilka nivåer hade inte jämställdheten kunnat nå då.

Susanne Nordling, gruppledare för Miljöpartiet i Solna

(foto: Fredrik Hjerling)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar